#

video

Wat zijn de voordelen van het gebruik van platformbedrijven?

platform

Een computerplatform is simpelweg de omgeving waarin een bepaald stuk software wordt uitgevoerd. Het kan gaan om het besturingssysteem of de hardware, het besturingssysteem zelf, een webbrowser plus bijbehorende programma-interfaces, en alle andere software, of die nu deel uitmaakt van het platform of onafhankelijke toepassingen is. Kortom, een platform slaat een brug tussen de verschillende onderdelen van een computersysteem en de interactie met elkaar. Platforms bieden ook de middelen waarmee gebruikers en ontwikkelaars via een netwerk of op andere afstand samen aan een computersysteem kunnen werken.

De platformomgeving is in hoge mate aanpasbaar. Een platform maakt het mogelijk om een applicatie te bouwen en deze op meerdere platforms te laten draaien en maakt het gemakkelijk om de applicatie te integreren en te distribueren over meerdere apparaten, op een manier die consistent is met de oorspronkelijke software. Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een applicatieplatform. Eén voordeel is draagbaarheid. Wanneer u een platform gebruikt, hoeft u uw programma en uw apparaatconfiguraties niet aan te passen aan verschillende systemen, wat betekent dat u gemakkelijk meerdere apparaten van een enkel platform kunt maken en dezelfde applicatie op alle apparaten kunt laten draaien.

De andere voordelen zijn draagbaarheid, bruikbaarheid en consistentie op meerdere platforms. Dit betekent dat platformbedrijven ideaal zijn om de problemen op te lossen van multinationals met werknemers die in verschillende tijdzones werken, terwijl klanten op elk moment en vanaf elke plaats zaken kunnen doen. Sterker nog, platformbedrijven worden nu verkozen boven lineaire exploitanten door multinationals die een sterke band met hun werknemers willen behouden, zelfs wanneer deze zich over verschillende locaties verplaatsen. Dit komt omdat platformbedrijven u in staat stellen uw personeel gemakkelijk te beheren in verschillende tijdzones.

Sources for this article: