#

video

Platform - Een obscure term die voorkomt in de tv-serie "D Daredevil"

platform

Toen de Netflix-hitserie "Daredevil" werd uitgebracht, werd de serie meteen wereldwijd populair. Het was een van de meest gestreamde en bekeken shows op YouTube dat jaar en heeft zijn weg naar huizen over de hele wereld sindsdien. Hoewel Netflix heel wat concurrentie heeft gekregen van kabel- en digitale televisie, heeft het nog steeds een enorm abonneebestand (meer dan 50 miljoen abonnees) dat hun product elke maand blijft kopen. Hoewel veel andere bedrijven hebben geprobeerd om Netflix te imiteren in een poging om abonnees te krijgen, zijn er niet veel die in de buurt komen van het succes van Netflix. Met de introductie van "Platform" wil Netflix hun succes uitbreiden met "Daredevil" en andere toekomstige projecten.

Het concept achter "Platform" is vergelijkbaar met wat er gebeurde toen Apple het iOS-platform lanceerde en de manier veranderde waarop mensen hun mobiele apparaten gebruikten. Met de groei en het succes van dit platform, wil Apple het nu aanpassen om het meer te laten lijken op de "Netflix"-ervaring. In tegenstelling tot Apple wil Netflix geen klanten van hun systeem afpakken en ziet liever een sterke klantenbasis die beide diensten gebruikt. Dit betekent dat als je je Netflix account op je PC hebt en de "Netflix" app op je smartphone gebruikt; je direct "Daredevil" op je smartphone kunt streamen. Het idee is om klanten in staat te stellen beide diensten te gebruiken om "D Daredevil" te streamen en dit te kunnen doen op meerdere apparaten.

Maar Netflix heeft nog geen nieuwe plannen aangekondigd en zal waarschijnlijk vasthouden aan hun huidige plan om streaming films op pcs, iPods en andere mobiele apparaten aan te bieden. Het goede nieuws voor consumenten is dat het dubbelzinnige einde van "Platform" zou kunnen betekenen dat het bedrijf heel goed meerdere streamingopties op een later tijdstip zou kunnen introduceren. Voor nu betekent het dubbelzinnige einde dat Netflix vasthoudt aan hun huidige methode en deze uitbreidt met meer opties op de weg. Of je nu een Netflix-abonnee bent of niet, je zult de nieuwste releases moeten volgen om bij te blijven met de actie op de straten en daken!

Sources for this article: