#

video

Nieuw bij NetFlix? Geniet van films kijken onderweg

Netflix, Inc. is een Amerikaans bedrijf voor online televisiediensten en content, gevestigd in Los Gatos, Californië, waar het hoofdkantoor is gevestigd. Netflix werd in 1997 in Los Gatos, Californië, opgericht door Reed Hastings en Mark Templin. De naam Netflix komt van de twee woorden" Netflix" en" Hulu", een mediaspeler voor het internet waarmee gebruikers televisieprogrammas en films kunnen bekijken.

netflix

Op dit moment heeft Netflix meer dan vijftigduizend films en meer dan dertienduizend tv-programmas om te bekijken. Ze hebben geen pay-per-view films, maar wel pay-per-play, waarbij je een film maar één keer kunt bekijken voordat je opnieuw moet betalen. Met hun basis in de Verenigde Staten, heeft Netflix ervoor gekozen om uit te breiden naar vele andere landen, zoals Canada, waar ze meer dan vijfhonderdduizend klanten hebben. Met de overname van het Canadese bedrijf Astral Media is Netflix van plan om ook in andere delen van Noord-Amerika, waaronder Québec, te gaan opereren.

In tegenstelling tot andere Internet Service Providers (ISPs) zoals AT&T, Verizon, Charter, Comcast en anderen, die klanten dwingen om een contract met hen af te sluiten om een snelle internetverbinding te krijgen, biedt Netflix een gratis dienst zonder dat er een contract nodig is. Nu Netflix in bijna elke stad ter wereld beschikbaar is, zijn er meer mensen dan ooit die films en televisie kijken. Hoewel NetFlix een kredietkaart vereist om zich aan te melden, zou de hoeveelheid schuld die kan worden opgebouwd door te betalen voor kabel- of satellietabonnementen, schuldinners groen van jaloezie maken. Er zijn ook geen kosten verbonden aan het bekijken van films of televisie op Netflix. In feite vragen de meeste mensen die nieuw zijn bij de NetFlix-service zich af waarom ze überhaupt een abonnement nodig hebben, als ze gewoon een eenmalig bedrag kunnen betalen om gratis films op het net te bekijken.

Sources for this article: