#

video

Hoe NetFlix werkt

Netflix, Inc. is een Amerikaans online content delivery netwerk en productiebedrijf gevestigd in Los Gatos, Californië, dat ook bekend staat als Netflix Inc. Netflix werd in 1997 gelanceerd door Reed Hastings en Bruce Karr. Het bedrijf biedt zijn streaming videodiensten aan via digitale middelen. Het bedrijf biedt zijn lidmaatschapsdienst aan waarmee gebruikers gratis duizenden films en televisieshows kunnen bekijken en streamen. Abonnees kunnen ook gratis de nieuwste releases van Netflix downloaden.

netflix

Met de groeiende populariteit van Netflix worden verschillende innovatieve technologieën gebruikt om het kijken naar Netflix-videos nog leuker en handiger te maken. Een van die technologieën is de zogenaamde Netflix Multimedia Emulator, of MME. Met deze dienst kunt u Netflix-videos op uw pc bekijken via een combinatie van high definition (HD) en gewone televisiekanalen. Als u bijvoorbeeld een film van Netflix wilt bekijken met de nieuwste release van Netflix, "Daredevil", kunt u de MME-functie gebruiken om die film te bekijken met de normale beeldkwaliteit van Netflix, maar ook met de high definition-kanalen die Netflix aanbiedt. Aangezien MME u in staat stelt om Netflix-videos in hoge definitie met gewone televisiekanalen te bekijken, is het de ideale oplossing voor mensen die reizen of die beperkt mobiel zijn en geen Netflix-videos op hun pc kunnen bekijken.

Een andere opwindende technologische ontwikkeling bij Netflix is de mogelijkheid voor haar abonnees om zich te abonneren op een lidmaatschap van een maand en elke maand duizenden films te streamen. Dit wordt de "Netflix Free Trial"-dienst genoemd en is een geweldig extraatje voor klanten die de dienst graag willen uitproberen, maar er niet klaar voor zijn om een grote som geld uit te geven aan een maandabonnement. Met deze dienst is elke Netflix-titel echter slechts een maand lang beschikbaar om te streamen, waarna alle andere titels tegen de volle prijs moeten worden gekocht. Abonnees hebben de mogelijkheid om de dienst op elk gewenst moment tijdens de proefperiode te annuleren en kunnen genieten van al hun eerdere films zonder kosten.

Sources for this article: